Duurzaamheid

EEN FAMILIEBEDRIJF MET KARAKTER: DUURZAAM EN VERANTWOORD KWEKEN VAN PLANTEN

Stolk Orchids is een bedrijf met een visie. Wij gaan niet voor resultaten op korte termijn, maar kijken verder. Niet voor niets kweken wij onze Phalaenopsis volledig duurzaam en maken wij gebruik van de laatste technologie├źn om energiegebruik te reduceren. Vanuit ons principe gaan wij respectvol om met de middelen die ons gegeven zijn. Dus verantwoording nemen voor het gebruik van de aarde en rekening houden met het doorgeven van deze wereld aan volgende generaties.

Biologisch

Al jarenlang experimenteren wij met biologisch ondersteunende voedingsmiddelen. Deze zijn inmiddels uitgebreid getest en geïntegreerd in onze teeltwijze, zodat er een perfecte symbiose tussen de grond en het wortelgestel ontstaat. Goed voor het milieu, want het gebruik van kunstmatige meststoffen is hierdoor sterk gereduceerd, maar ook goed voor het gewas. De plant is stressbestendiger en bouwt meer weerstand op. Dit resulteert in grotere bloemen, intensere kleuren en een langere houdbaarheid. Belangrijk voor u en uw klanten.

Na het zien van de positieve resultaten die wij met biologische voedingsmiddelen boekten, hebben wij ook de mogelijkheden van niet chemische plaagbestrijding onderzocht. Vanaf januari 2015 werken wij ook op dat vlak volledig biologisch in samenwerking met Koppert Biological Systems.

Stolk Orchids is een duurzame onderneming!

Energiebesparing en milieubewuste keuzes

Vanaf de uitbreiding van de kwekerij in 2008 is er rekening gehouden met energiebesparende technieken. Wij realiseren tot 35% minder gasverbruik door de temperatuur in onze warenhuizen te reguleren middels (grond)water. Momenteel bekijken wij de mogelijkheden om op eigen kracht groene stroom op te wekken.

Afval scheiden wij netjes en wij zijn een voorstander van recycling. Zo zijn onze trays gemaakt van hergebruikt pet en ook na gebruik wordt het materiaal omgesmolten en nieuw leven ingeblazen.

Duurzaam is een trendy woord en wordt te pas en te onpas gebruikt. Stolk Orchids bewijst met plezier dat er 100% duurzaam geteeld wordt en is aangesloten bij Stichting ProductProof. ProductProof is een systematiek waarbij men met behulp van een verplichte dagregistratie en onafhankelijke monstername kan aantonen, dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt in de teelt. Kijk voor meer informatie op my-mps.com.