Ons verhaal

Meer dan 100 jaar ervaring

Familiebedrijf Stolk Orchids vindt zijn oorsprong in het begin van de 20ste eeuw. Jan Stolk startte met het kweken van komkommers en tijdens de Tweede Wereldoorlog nam de tweede generatie, Jan Stolk senior, het bedrijf over.

Jan Stolk junior maakte in 1968 de keuze om in Waddinxveen een eigen kwekerij op te zetten en teelde, net als zijn vader, sla en tomaten alvorens hij op de sierteelt overstapte. Vanaf begin jaren 90 kwamen de orchidee├źn in beeld en in 1994 is er definitief gekozen voor de teelt van Phalaenopsis. Stolk Orchids biedt u inmiddels meer dan 20 jaar ervaring.

Over Stolk Orchids

Vlak voor het nieuwe millennium is de vierde generatie ingestapt; Jan-Pieter en Corstiaan stonden nu samen met hun vader aan het roer van dit familiebedrijf. In 2004 en 2008 resulteerde dit in een uitbreiding tot de moderne Phalaenopsiskwekerij van 5ha groot, zoals we deze nu kennen. Een derde zoon, Harm-Jan, trad dezelfde periode toe en die samenstelling is tot vandaag de dag hetzelfde gebleven.

Stolk Orchids heeft een rijke kwekershistorie, jarenlange ervaring en een maatschappelijk verantwoorde visie. De innovatieve en duurzame manier van telen geeft het familiebedrijf een uniek en eigentijds karakter, dat resulteert in kwalitatief hoogwaardige planten. Lees meer over onze duurzame visie.